//
estàs llegint...
agenda, campanyes

Vandana Shiva amb la Marxa contra Monsanto: 25 de maig a tot el món

marxacontramonsantoBenvolgudes, des del projecte hort urbà de caladona us convidem participar en la marxa mundial contra la corporació Monsanto.A bcn doble convocatòria: 12h i 18:30h

El 25 de maig 2013 activistes de tot el món s’uniran a la Marxa contra Monsanto #STOPMonsanto #MAM. S’ha convocat a tot el món en defensa de la sobirania alimentària. Entre les peticions que motiven la marxa, està la d’exigir als governs un etiquetatge clar que ens permeti identificar clarament els productes transgènics, per tal que poguem escollir si volem consumir transgènics o no; la lluita contra les patents de les llavors i la revocació de la recent llei H.R.933 de protecció Monsanto als USA; l’exigència de transparència dels estudis per a lles regulacions comercials dels productes Monsanto, que amaguen informació sobre els efectes perjudicials pel medi ambient, la salut de les persones, la destrucció de la biodiversitat…

A Barcelona es fa una doble crida pel 25 de maig. Pensem que val la pena anar-hi, a una o altre o a totes dues! Per salut. Per una agricultura digne. Pel dret a decidir què vols menjar. Contra l’especulació alimentària...motius no en falten!

MATi: Concentració a la Plaça Sant Jaume a les 12 del migdia. Aquí hi ha el link a la plana facebook de l’esdeveniment : https://www.facebook.com/events/174903215995808/ creada per March Against Monsanto.

TARDA: 18:30h Passeig de Gràcia 44. Aquí hi ha el link a la plana facebook esdeveniment: https://www.facebook.com/events/523563247708397/ creada per Som lo que sembrem.

Vandana Shiva dóna suport a la campanya i fa una crida a la participació en aquest vídeo de poc més de 5 minuts:Una marxa contra Monsanto és una Marxa per la Vida i la Llibertat #25m

Monsanto, és una companyia transnacional que exerceix pressions en les més altes esferes de poder, perquè no hi hagi una política transparent sobre l’ús i etiquetatge de trangènics. Així mateix, està dedicada a privatitzar l’ús de llavors, registrant i patentant el codi genètic d’espècies tan habituals com el bròcoli o el meló, per dominar el mercat alimentari global, i acabar d’aquesta forma amb la sobirania alimentària dels pobles. Entre els “avanços” d’aquesta companyia, es troba la venda de llavors estèrils, assegurant així una dependència vitalícia amb la companyia agrotòxica.

sobre la campanya: Per què la marxa?
Els estudis de recerca han demostrat que els aliments genèticament modificats de Monsanto pot conduir a problemes greus de salut, com el desenvolupament dels tumors de càncer, infertilitat i defectes de naixement.
Als Estats Units, la FDA, l’organisme encarregat de garantir la seguretat alimentària de la població, és dirigit pels executius ex-Monsanto, i creiem que és un conflicte qüestionable d’interessos i explica la falta de recerca del govern de plom en el llarg termini efectes dels productes transgènics.
Recentment, el Congrés d’EUA i el president van aprovar conjuntament el sobrenom de “Llei de Protecció de Monsanto”, que, entre altres coses, la prohibició dels tribunals de posar fi a la venda de llavors genèticament modificades de Monsanto.
Durant massa temps, Monsanto ha estat el benefactor dels subsidis corporatius i favoritisme polític. Els agricultors i agricultores orgàniques i petites pateixen pèrdues, mentre que Monsanto segueix forjant el seu monopoli sobre el subministrament mundial d’aliments, incloent drets de patent exclusius sobre les llavors i la composició genètica.
Llavors transgèniques de Monsanto són perjudicials per al medi ambient, per exemple, científics i científiques han indicat que han causat el col·lapse de colònies d’abelles en la població del món.

http://radiotierraviva.blogspot.com.es/2013/05/protesta-mundial-contra-monsanto-el-25.html

Quines són les solucions que es proposen?
-Comprar productes orgànics i boicot a les empreses de propietat de Monsanto que utilitzen transgènics en els seus productes.

-L’Etiquetatge dels OMG perquè els consumidors i consumidores poden prendre aquestes decisions informades més fàcilment.
-La derogació de les disposicions pertinents de la d’Estats Units “Llei de Protecció de Monsanto.”
-Crida per a la recerca científica sobre els efectes sanitaris dels OMG.

-Responsabilitzar els executius de Monsanto -i els polítics que donen suport a la companyia.
-Informar al públic sobre els secrets de Monsanto i els benèfics de l’agricultura biològic-dinàmica, un model ja provat en la pràctica, també conegut com a Agricultura Ecològica, o Permacultura.
-Prenent al carrer per mostrar al món i Monsanto que no anem a prendre aquestes injustícies en silenci.

Per això Marxa contra Monsanto.

Uneix-te a nosaltres! http://on.fb.me/zuxe3o
Buscar ciutats que ja participen: http://bit.ly/ztdsk8
Comença el teu propi esdeveniment: http://on.fb.me/16qw2r4

http://monsantostop.wordpress.com/

https://www.facebook.com/MarchAgainstMonstanto

https://www.rebelmouse.com/MarchAgainstMonsanto/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

StopTTIP

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent,19/12

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent, 19/12

salut i feminisme - 25 minuts amb Carme Valls LLobet....El medi ambient factor de risc per la nostra salut

Segueix-me a Twitter

Arxius

%d bloggers like this: