//
estàs llegint...
agenda

15-16 de novembre, Jornades ‘Soberania Alimentària a la Universitat: ¿somni o realitat?’ a Barcelona

soberanialimentLa Universitat Autònoma de Barcelona acollirà els dies 15 i 16 de novembre unes jornades que serviran com a punt de trobada entre el camp i la universitat per buscar la manera d’avançar cap a la Sobirania Alimentària.Durant el segle XX solament pensem a produir aliments per proveir un món cada vegada més allunyat del camp. Però, des de sempre, hi ha hagut iniciatives que fan les coses d’una manera diferent. Iniciatives que fa uns anys eren casos puntuals i aïllats, però a poc a poc han anat teixint una xarxa d’experiències que ja suposa una alternativa real a la manera de produir majoritària. Una manera de produir, i pensar, capaç de proveir les necessitats de menjar, no solament en calories, sinó també en respecte a les persones, al mitjà, als pobles, a les cultures i a la biodiversitat.

La pagesia ho va deixar ben clar quan va començar a reclamar el dret a la Sobirania Alimentària, el dret a decidir les seves polítiques agrícoles i alimentàries que els afecta, que afecta a poder produir els aliments d’una manera sana, respectuosa i sostenible. La resta de la societat no va trigar a afegir-se a reclamar la mateixa Sobirania Alimentària per alimentar-se amb aliments sans, respectuosos i produïts de manera sostenible.

Però estem preparant la societat per entendre aquest dret de les persones? la universitat incorpora aquesta perspectiva de la Sobirania Alimentària dins dels seus estudis i recerques? Les jornades que se celebraran els dies 15 i 16 de novembre en la UAB seran un punt de trobada entre el camp i la universitat per parlar d’això. Perquè la universitat pugui explicar el que fa (i el que podria fer) per incorporar la Sobirania Alimentària. I perquè el camp pugui explicar què espera de la universitat.

Al programa de les jornades s’inclouen ponències de persones que treballen cada dia des de tots dos costats. A més de moments de diàleg i treball conjunt per construir propostes, es podrà escoltar també la veu de col·lectius d’estudiants, cooperatives de consum, organitzacions socials, *ONGs etc., que tindran un espai al Mercat d’Idees per explicar què fan per promoure la Sobirania Alimentària.

Les jornades se celebraran a la sala de cinema de la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Programa complet: Jornadas de Soberanía Alimentaria en la Universidad
Més informació: david@soberaniaalimentaria.infoInscripciones

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

StopTTIP

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent,19/12

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent, 19/12

salut i feminisme - 25 minuts amb Carme Valls LLobet....El medi ambient factor de risc per la nostra salut

Segueix-me a Twitter

Arxius

%d bloggers like this: