//
estàs llegint...
campanyes, transgènics

Iniciativa ciutadana europea per Stop-TTIP

2014_07-STOP_TTIP_Logo_RGB_159670738Del 14 al 18 de juliol hi ha la 6ena ronda negociacions EU – EEUU pel Tractat de lliure comerç i inversions (TTIP, TAFTA, CETA) a Brussel·les.

Recordeu que el TTIP té conseqüències directes i greus en relació a la des-regulació dels transgènics i, és un acord que afecta tots els àmbits de la vida. (resum a el 4poder)

La societat civil europea s’està organitzant per fer front comú a aquest tractat. Protestes, manifestacions, accions cibernètiques, etc. Dos dates assenyalades en vermell aquesta setmana:

  • 15/07 Presentació de la Iniciativa ciutadana europea per aturar el TTIP i el CETA

15/07: La societat civil presenta la sol·licitud d’una iniciativa ciutadana europea (ECI) de recollida de signatures per suspendre el i el CETA

De cara a setembre es vol iniciar la campanya de recollida de signatures per una ECI (Iniciativa ciutadana europea): una petició a la Comissió EU per tal que convidi al Consell de ministres a revocar el mandat de negociació del TTIP i a no per celebrar l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA). Per poder endegar-la, cal que la comissió Europea admeti la sol·licitud. Si la resposta de la comissió és positiva,la iniciativa necessitarà recollir un milió de signatures a partir de setembre. Si es recullen suficients signatures de suport, amb uns llindars mínims en almenys 7 estats membres, la Comissió Europea haurà d’estudiar detingudament la iniciativa i organitzar una audiència pública en el Parlament Europeu.

Iniciativa ciutadana europea “Stop TTIP“:
Registre de text

Objecte:
Convidem a la Comissió Europea a recomanar al Consell que derogui el mandat de negociació per al Comerç Transatlàntic i Investment Partnership (TTIP) i no per celebrar l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA).

Objectius principals:
Volem evitar el TTIP i el CETA perquè inclouen diverses qüestions crítiques com ara la solució de controvèrsies inversor-Estat i les normes sobre cooperació normativa que plantegen una amenaça per a la democràcia i l’Estat de Dret. Volem evitar l’ocupació, social, ambiental, privacitat i normes de consum de ser rebaixades i els serveis públics (com l’aigua) i els actius culturals de ser desregulada en les negociacions no transparents. La ECI és compatible amb una política comercial i d’inversions alternatives a la UE.

Seguir en directe la conferència de pemsa (i també en diferit) a: http://stop-ttip.org/livestream-chat/ . Susan George intervé a la trobada societat civil Brussels : “El TTIP és una greu amenaça per a la democràcia   l’ ECI vol democràcia, no corporatocràcia'” +

 

16/07: NoTTIP international Twitter Storm plana a facebook esdeveniment

Tormenta ciber el 16 de juliol…totes a mateixa hora, a tot món…mireu horari…si no ens equivoquem a Catalunya serà a les 10 matí.
http://es.wikipedia.org/wiki/Zonas_horarias_de_Europa

aquí trobarem exemples de piulades a fer https://actionttip.titanpad.com/3

TRANSGÈNICS: Quant al comerç i al consum, s’elimina la legislació sobre consum europea, que és molt més garantista que la nord-americana, i si s’aprova el recomanat pel TTIP, podran arribar als supermercats europeus infinitat de productes alimentaris que, per exemple , contenen ingredients genèticament modificats, avui prohibits a Europa.

ECI….

La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) és el primer nivell de la UE d’instruments de la democràcia participativa. Està consagrat en el Tractat de Lisboa i les dates d’una iniciativa de Més Democràcia.

Des l’1 d’abril de 2012 l’ ICE permet a la ciutadania de diferents estats membres de la UE a demanar a la Comissió Europea de manera conjunta sobre un tema o per demanar un acte legislatiu. Al mateix temps que obliga a una audiència al Parlament Europeu. Per tant, l’ECI és un instrument participatiu, que pot ajudar a desenvolupar i enfortir una opinió pública europea.

Per a una ICE per tenir èxit, cal recollir almenys un milió de signatures. Alhora, quòrums específiques de cada país han de ser assolits en almenys set estats membres de la UE. A Alemanya, per exemple, el quòrum serà de 72.000 signatures. França ha de recollir 55.500 signatures i el Regne Unit i Itàlia necessiten 54.750 signatures. Estònia, Malta, Luxemburg i Xipre han de recollir 4.500 signatures. El nivell del quòrum depèn del nombre de diputats i diputades al parlament Europeu de cada país.

Links per estar al cas del TTIP:

http://www.pafta.eu/

http://occupylondon.org.uk/stop-ttip/

http://noalttip.blogspot.com.es/

http://ttip2014.eu/

Textos:

Una explicació comprensiva sobre el TTIP, per John Hilary   http://rosalux-europa.info/userfiles/file/TTIP_ES.pdf

10 reasons TTIP is bad for good food and farming
10 reasons TTIP is bad for good food and farming

10 raons del per què els TTIP és dolent pels bons aliments i agricultura http://www.iatp.org/documents/10-reasons-ttip-is-bad-for-good-food-and-farming

infografies. xifres. http://occupylondon.org.uk/who-lobbies-the-most-on-ttip/

 

 

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

StopTTIP

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent,19/12

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent, 19/12

salut i feminisme - 25 minuts amb Carme Valls LLobet....El medi ambient factor de risc per la nostra salut

Segueix-me a Twitter

Arxius

%d bloggers like this: