//
Temes reflexió i acció

A part d’aprendre a fer crèixer un hort….intentem aprendre, aclarir-nos, parlar-ne… d’allò que ens preocupa. En aquests moments tenim petites investigacions obertes sobre:

Transgènics. Nocius per la salut?, acaparament de terres, destrucció biodiversitat, patents, suicidis productores i productors vs producció transgènica per alimentar el món. És alimentar al món o controlar al món? Fins a quin punt no són nocius? Biotecnologia. Ètica. Alternativa agroecològia pel model agroindustrial?. Llavors. Dret a decidir que conrear i que consumir. Què diuen les pageses i pagesos?

Herbicides a ciutat. Efectes en la salut de les dones i criatures sovint usuàries freqüents de parcs i jardins ciutat? Herbicides en llavors transgèniques. Com tenim cura de l’hort. Què passa amb els agrotòxics que consumim?. Alternatives no nocives per la salut i l’entorn. Efectes dels agrotòxics en la salut de qui treballa la terra. Contaminació de l’entorn.

Consum. Origen del que comprem. Condicions de la producció. Consum com a acte polític: pot tenir incidència? Llegint les etiquetes. Fem experiment amb la nostra cistella de casa?. Viabilitat d’una cope o grup d’agroconsum. Consum de proximitat / local. Sostenim relació amb pagesa tot l’any?. Quin controla la distribució, controla que consumim?

Els horts urbans/compartits. Capacitat dels horts urbans per transformar la ciutat i les relacions comunitàries? Eines pel decreixement? Eines per a la recuperació de la biodiversitat? Reapropiació de l’espai públic. Sostenibilitat ambiental. Impactes socials i ambientals a la ciutat. L’interés creixent pels horts urbans = preocupació ecológica?

Estem veient que tenim uns temes o preocupacions transversals, comunes als temes anteriors: efectes sobre la salut, efectes sobre el canvi climàtic, efectes sobre les condicions de vida de les persones que treballen la terra, especialment les dones pageses, per les càrregues que sostenen, sovint invisibilitzades.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

StopTTIP

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent,19/12

vídeo Acte "No al TTIP" (5): Teresa Forcades Pconstituent, 19/12

salut i feminisme - 25 minuts amb Carme Valls LLobet....El medi ambient factor de risc per la nostra salut

Segueix-me a Twitter

Arxius

%d bloggers like this: